Elektrische Fietsen

elektrische
Elektrische Fietsen
Bekijk de fietsen van Gazelle en Union
elektrische
Elektrische Fietsen
Bekijk de fietsen van Gazelle en Union
elektrische
Elektrische Fietsen
Bekijk de fietsen van Gazelle en Union

Elektrische Fietsen

De elektrische fiets, of e-bike, is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Je ziet ze in alle vormen, kleuren en maten voorbij komen. Gazelle biedt een breed assortiment e-bikes met trapondersteuning, je kiest eenvoudig de beste elektrische fiets voor jouw situatie. Boodschappen meenemen op de fiets, dagelijks naar je werk of ontspannen door heuvelachtig landschap. Met een duwtje in de rug kom je overal fluitend aan. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een fiets? Bekijk dan het stappenplan, dat je meeneemt in de wereld van de elektrische fiets.

Wij helpen je jouw perfecte gazelle fiets te vinden!
Om een goede keus te maken voor de fiets waar je jaren op gaat rijden helpen wij je met de Fiets Keuzehulp. Aan de hand van een aantal vragen vinden wij de perfecte (elektrische) fiets voor jou! https://www.gazelle.nl/fietskeuzehulp

Hoe werkt een elektrische fiets?
Een elektrische fiets combineert jouw eigen kracht met de kracht van een elektromotor. Deze motor ondersteunt je tot ongeveer 25 kilometer per uur. De elektriciteit voor dat 'duwtje in de rug' komt uit de accu, die zich vaak in de achterdrager bevindt. De motor van een e-bike zit in het midden van de fiets, in het achterwiel of in het voorwiel. Slimme sensoren meten je snelheid, je trapkracht of de rotatie van je pedalen. En gebruiken deze gegevens om de juiste elektrische ondersteuning te geven.

Hoe bedien je een elektrische fiets?
Een e-bike bedien je heel eenvoudig vanaf het stuur. Daar kies je bijvoorbeeld het niveau van de ondersteuning. Op het display kun je van alles aflezen. Hoe hard je fietst bijvoorbeeld, of hoeveel kilometer je nog met ondersteuning kunt fietsen.

Welke motoren zijn er voor een elektrische fiets?
Bij Gazelle kun je kiezen uit e-bikes met een middenmotor of een voorwielmotor. Binnen deze type e-bike motoren heb je weer verschillende keuzes. Maar hoe weet je nu wanneer je moet kiezen voor een elektrische fiets met middenmotor of één met voorwielmotor? Wij helpen je!

Gazelle e-bikes met middenmotor
Dit zijn fietsen met een krachtige en sterke e-bike motor. Doordat de motor in het midden van de e-bike is geplaatst hebben ze een optimale gewichtsverdeling. Een elektrische fiets met middenmotor wordt aangedreven vanuit de trapas en geeft een natuurlijke ondersteuning dankzij de trapkrachtsensor. De kracht komt hierbij vanuit de pedalen. Dit komt de stabiele wegligging ten goede.

Bij een Gazelle e-bike met een middenmotor heb je de keus tussen de Bosch middenmotor (alle fietsen met HMB in hun naam) of een Shimano Steps middenmotor (alle fietsen met HMS in hun naam). Je kunt ook kiezen voor een speed pedelec (ondersteuning tot 45 km/u)  met middenmotor. Deze zijn altijd uitgerust met een Bosch middenmotor.

Gazelle e-bikes met voorwielmotor
Een fiets met een voorwielmotor biedt ondersteuning terwijl je zelf weinig kracht zet. Je maakt hierbij gebruik van een rotatiesensor. Bij een elektrische fiets met voorwielmotor is de motor mooi weggewerkt in het voorwiel. Hierdoor lijkt de fiets het meest op een normale fiets. Je krijgt door de motor in het voorwiel het gevoel alsof je vooruit wordt getrokken.

Een e-bike met voorwielmotor is voordeliger in onderhoud en vaak kun je zonder elektrische ondersteuning ook nog gemakkelijk fietsen. Bij een Gazelle e-bike met voorwielmotor kun je kiezen tussen een Panasonic of een Bafang voorwielmotor.

Vershillende Accu’s
Maak je vaak korte tochtjes of fiets je liever de hele dag door? Hoe ver je met een elektrische fiets kunt fietsen, hangt in belangrijke mate af van het type accu en de daarmee samenhangde actieradius. Gazelle heeft een breed scala aan fietsaccu’s voor je e-bike die je met een motor kan combineren. Zo is er altijd een accu-motor combinatie voor jouw verbruik. Kies eenvoudig de accu die bij jou past.

Hoe onderhoud ik mijn accu?
Om zo lang mogelijk van je fiets (en dus ook jouw fietsaccu) te genieten, is het van belang om de batterij goed te onderhouden. In de praktijk is een maximale levensduur van een de accu van een elektrische fiets van zo’n 4-5 jaar realistisch. Maar wat moet je er nu voor doen om deze maximale levensduur te bereiken? Hier zijn enkele ‘gouden regels’ voor opgesteld. U mag natuurlijk ook altijd bij ons langs komen voor vragen of advies.

Waar zit de Accu van een elektrische fiets vaak?
Afhankelijk van het type elektrische fiets is de batterij geplaatst onder de bagage- of voordrager, rondom de trapas of in/op het frame. Daarbij geldt: hoe lager de accu geplaatst is op de fiets, hoe meer stabiliteit dit biedt aan de wegligging.

De accu, of batterij, van een elektrische fiets geeft energie aan de motor. Maar deze accu voorziet de elektrische fiets ook van extra gewicht. Samen met onder andere de motor zorgt de accu ervoor dat een elektrische fiets gemiddeld zes kilo zwaarder is dan een gewone fiets. Dit extra gewicht heeft invloed op de balans en het zwaartepunt van de fiets.

Gazelle biedt je drie verschillende posities: Onder de bagagedrager, in het frame of op het frame.

Adres:

Van de Wateringelaan 206, 2274 CN Voorburg

Contact:

070 - 383 7941
info@vanbuurenfietsen.nl

Openingstijden:

DINSDAG-VRIJDAG: 08:30–18:00
ZATERDAG: 08:30 - 17:00
ZONDAG & MAANDAG: GESLOTEN