Fiets Lease

leaseabike
Fiets lease
Fitter. Slimmer. Duurzamer. Werkend Nederland stapt op de leasefiets.
leaseabike
Fiets lease
Fitter. Slimmer. Duurzamer. Werkend Nederland stapt op de leasefiets.
leaseabike
Fiets lease
Fitter. Slimmer. Duurzamer. Werkend Nederland stapt op de leasefiets.

Fiets lease

Het leasen van een fiets, de voordelen:
De bekende leaseauto krijgt nu gezelschap van de leasefiets. En zo’n fiets van de zaak rijd je al tegen 7% bijtelling. En jouw fiets van de zaak kan elk type fiets zijn. Van stadsfiets tot elektrische fiets en van bakfiets tot speed-pedelec.

In tegenstelling tot de oude fietsregeling, is de leasefiets van de zaak voor elke doelgroep interessant. Want ook al rijd je een leaseauto, een leasefiets past daar prima bij. OV-kaart van de baas? Ook dan is de fiets van de zaak een uitkomst. Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen. Wil je de fiets alleen in het weekend gebruiken? Ook geen probleem! De fiets is het meest duurzame vervoersmiddel en zorgt ook nog eens voor de dagelijkse beweging waardoor je fitter en vrolijker op je werk komt.

De fiscale aspecten en voordelen op een rij
Afhankelijk van je belastingschaal loopt je voordeel op tot 35% ten opzichte van de aankoop van een nieuwe fiets. En in plaats van in één keer het gehele aankoopbedrag overmaken, ben je elke maand een vast, laag tarief kwijt.

Net als bij een leaseauto is er bij je leasefiets sprake van bijtelling. 7% om precies te zijn. Dat betekent dat 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij je salaris wordt opgeteld. En daar betaal je dan belasting over. In de praktijk ben je voor een gloednieuwe fiets van € 2.500 slechts 5-6 euro maand kwijt.

Indien je baas niet het volledige bedrag betaalt, dan kun je – heel slim - de volledige leasekosten inclusief service- en verzekeringspakket laten verrekenen met je brutoloon. Je spreekt met je werkgever af dat je vrijwillig brutoloon uitruilt voor de leasekosten. Het voordeel? Je brutoloon daalt en daarmee je belastingen en sociale bijdragen


Profiteer tijdens én na de leaseperiode
Zakelijk fietsen is al goedkoper tijdens de leaseperiode, maar na afloop van het leasecontract profiteer je nóg een keer. Je kunt namelijk je fiets overnemen voor circa 15% van de nieuwwaarde, afhankelijk van de staat van de fiets.

Inclusief de overnameprijs bespaar je minimaal 25% en tot wel 80% ten opzichte van eigen aanschaf, afhankelijk van de bijdrage van je werkgever. Wil je de fiets liever niet overnemen? Geen probleem, dan lever je deze kosteloos in bij de fietsenwinkel.

Kies jouw fiets van de zaak uit bij Van Buuren Fietsen
Je kunt elke fiets leasen vanaf € 499. Dat mag een stevige stadsfiets of snelle elektrische fiets zijn, maar net zo makkelijk kies je voor een mountainbike, racefiets, bakfiets of speed-pedelec.

Je vindt altijd een fietsenwinkel bij jou in de buurt, want LEASE A BIKE werkt samen met meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels. Bij de fietsenwinkel kies je jouw leasefiets uit en je kunt er ook al het onderhoud laten verrichten.

Je hebt toegang tot alle type fietsen, van alle merken. Geen vooraf bepaald assortiment, maar jouw droomfiets, binnen jouw budget. Binnen elk segment biedt LEASE A BIKE de beste en populairste merken aan.

Jouw leasefiets is automatisch verzekerd tegen schade en diefstal
Profiteer van een uitgebreid dienstenaanbod aan tegen scherpe tarieven. Zo kies je uit vier verschillende service- en onderhoudspakketten met elk hun eigen prijs en dekking. Bij een speed-pedelec sluiten wij automatisch een WA-verzekering af.

Goed om te weten: de kosten van het door jouw gekozen pakket vallen gewoon binnen de totale leaseprijs die je kunt verrekenen met het brutoloon. Pech onderweg? Geen probleem, wij komen jou 24/7 door heel Nederland en België ophalen.

Wel zo makkelijk: door ons landelijk dekkend netwerk van meer dan 1.000 lokale fietsenwinkels, kun je letterlijk je fiets langsbrengen voor onderhoud op de hoek van de straat.

Eenvoudig een fiets leasen via LEASE A BIKE bij Van Buuren Fietsen Een fiets van de zaak leasen is erg makkelijk. Je bent er immers nog maar vijf stappen van verwijderd. Heb je al een leaseauto of OV-kaart van je baas? Geen probleem, ook dan kun je gewoon een fiets van de zaak rijden volgens het nieuwe fietsplan.

Een fiets van de zaak. Zo simpel werkt het:
1. Je werkgever gaat een samenwerkingsovereenkomst met LEASE A BIKE aan. Dit is binnen een week geregeld en zonder kosten.
2. Je ontvangt een link van je werkgever. Registreer je en wacht op toestemming voor het uitzoeken van jouw leasefiets.
3. Zoek met je persoonlijke code jouw droomfiets uit bij Van Buuren Fietsen.
4. Geef digitaal akkoord op de voorwaarden van jouw werkgever voor het leasen van de fiets.
5. Neem je droomfiets, inclusief verzekering en onderhoudspakket, direct mee naar huis.

Wie betaalt de LEASE fiets?
Het contract voor de leasefiets komt, net als bij een leaseauto, op naam van de werkgever. In tegenstelling to de leaseauto is de leasefiets wél voor elke werknemer weggelegd. Dit zijn de mogelijkheden:
1. Je werkgever betaalt alle leasekosten
2. Je werkgever draagt een deel bij
3. Je werkgever biedt alleen de leaseregeling aan. De leasekosten zijn voor rekening voor jou als werknemer

In alle drie de scenario’s betaal jij zelf de bijtelling van 7%. Afhankelijk van de prijs van de fiets komt dit netto vaak neer op slechts enkele euro’s per maand.

Als je werkgever niet meebetaalt, of maar een deel, dan profiteer je tóch van flink wat voordeel. Je moet dan aan je werkgever vragen of hij het leasebedrag inhoudt op je brutoloon. Hij vermindert dan jouw brutoloon met de leasekosten. Dat slimme trucje, levert je een flink fiscaal voordeel op van 25-80% ten opzichte van privé aanschaf van een fiets. Indien je werkgever alle leasekosten voor zijn rekening neemt, ben je alleen enkele euro's bijtelling per maand kwijt.

De onbelaste reiskostenvergoeding en de leasefiets. Hoe werkt dat?
Een deel van de werkende Nederlanders ontvangt op dit moment een reiskostenvergoeding voor woon-werk verkeer. Deze onbelaste kilometervergoeding om van huis op kantoor te komen, geldt niet voor de ritten per leasefiets. Helaas. Gelukkig mag je werkgever de reiskosten wel blijven uitkeren voor de ritten per auto of openbaar vervoer. Hierdoor rijd je op een gloednieuwe fiets, maar profiteer je ook nog eens van de kilometervergoeding.

Voorbeeld: je fietst twee dagen per week met de leasefiets naar het werk en gaat drie dagen per week met de auto. Je werkgever mag drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren. Werkgevers herinvesteren vaak de reiskosten die ze (deels) niet meer kunnen uitkeren in het leasebedrag. Daardoor heb jij nog voordeliger een fiets.

Wat als je leasecontract bijna afloopt?
Goed nieuws! Aan het eind van het leasecontract van 36 maanden heb je de mogelijkheid om je leasefiets over te nemen. Voor een heel gunstig bedrag, want je betaalt slechts circa 15% van de aanschafwaarde van de fiets.

Aan het eind van de looptijd van het contract stuurt LEASE A BIKE je een bericht met de vraag of je jouw leasefiets wilt overnemen. Is het antwoord ‘ja’, dan betaal je een fractie van het originele aankoopbedrag. Ben je stiekem toch uitgekeken op je fiets, dan lever je hem kosteloos in bij je lokale fietsenwinkel.

In de handige LEASE A BIKE calculator bereken je simpel jouw besparing in euro’s. Hierbij kun je aangeven of je werkgever (een deel van) de leasekosten betaalt en welk service-en verzekeringspakket jij wilt hebben. Daarbij geven wij ook een indicatie van de prijs van je leasefiets na 36 maanden wat neerkomt op circa 15% van de nieuwwaarde. Klik op de volgende link om door te gaan naar de LEASE A BIKE calculator te gaan: https://www.lease-a-bike.nl/calculator

Voor het aanvragen van uw lease fiets of andere vragen staan we u graag te woord bij ons in de winkel!

Adres:

Van de Wateringelaan 206, 2274 CN Voorburg

Contact:

070 - 383 7941
info@vanbuurenfietsen.nl

Openingstijden:

DINSDAG-VRIJDAG: 08:30–18:00
ZATERDAG: 08:30 - 17:00
ZONDAG & MAANDAG: GESLOTEN